C |
PKWiU 10.11.11.0 |
Mięso z bydła świeże lub schłodzone |
C |
PKWiU 10.11.12.0 |
Mięso ze świń świeże lub schłodzone |
C |
PKWiU 10.11.13.0 |
Mięso z owiec świeże lub schłodzone |
C |
PKWiU 10.11.14.0 |
Mięso z kóz świeże lub schłodzone |
C |
PKWiU 10.11.15.0 |
Mięso z koni i pozostałych zwierząt koniowatych, świeże lub schłodzone |
C |
PKWiU 10.11.20.0 |
Podroby jadalne z bydła, świń, owiec, kóz, koni i pozostałych zwierząt koniowatych, świeże lub schłodzone |
C |
PKWiU 10.11.31.0 |
Mięso z bydła zamrożone |
C |
PKWiU 10.11.32.0 |
Mięso ze świń zamrożone |
C |
PKWiU 10.11.33.0 |
Mięso z owiec zamrożone |
C |
PKWiU 10.11.34.0 |
Mięso z kóz zamrożone |
C |
PKWiU 10.11.35.0 |
Mięso z koni i pozostałych zwierząt koniowatych, zamrożone |
C |
PKWiU 10.11.39.0 |
Pozostałe mięso i podroby jadalne świeże, schłodzone lub zamrożone |
C |
PKWiU 10.11.41.0 |
Wełna szarpana, wełna nieoczyszczona, włączając wełnę szarpaną z drugiej strzyży |
C |
PKWiU 10.11.42.0 |
Skóry i skórki całe, surowe z bydła i zwierząt koniowatych |
C |
PKWiU 10.11.43.0 |
Pozostałe surowe skóry i skórki z bydła i zwierząt koniowatych |
C |
PKWiU 10.11.44.0 |
Skóry i skórki surowe z owiec i jagniąt |
C |
PKWiU 10.11.45.0 |
Skóry i skórki surowe z kóz i koźląt |
C |
PKWiU 10.11.50.0 |
Tłuszcz z bydła, owiec, kóz lub świń |
C |
PKWiU 10.11.60.0 |
Odpady zwierzęce surowe, niejadalne |
C |
PKWiU 10.12.10.0 |
Mięso z drobiu świeże lub schłodzone |
C |
PKWiU 10.12.20.0 |
Mięso z drobiu zamrożone |
C |
PKWiU 10.12.30.0 |
Tłuszcz z drobiu |
C |
PKWiU 10.12.40.0 |
Podroby jadalne z drobiu |
C |
PKWiU 10.13.11.0 |
Mięso ze świń w kawałkach, solone, w solance, suszone lub wędzone (bekon i szynka) |
C |
PKWiU 10.13.12.0 |
Mięso z bydła solone, w solance, suszone lub wędzone |
C |
PKWiU 10.13.13.0 |
Pozostałe mięso i podroby jadalne, solone, w solance, suszone lub wędzone, z wyłączeniem mięsa ze świń i bydła; jadalne mąki i mączki z mięsa lub podrobów |
C |
PKWiU 10.13.14.0 |
Kiełbasy i podobne wyroby z mięsa, podrobów lub krwi |
C |
PKWiU 10.13.15.0 |
Pozostałe przetwory i konserwy z mięsa, podrobów lub krwi, z wyłączeniem gotowych dań z mięsa i podrobów |
C |
PKWiU 10.13.16.0 |
Mąki, mączki i granulki z mięsa i podrobów, niejadalne; skwarki |
C |
PKWiU 10.20.11.0 |
Ryby, filety rybne i pozostałe mięso z ryb (włączając rozdrobnione), świeże lub schłodzone |
C |
PKWiU 10.20.12.0 |
Wątróbki z ryb, ikra i mlecz, świeże lub schłodzone |
C |
PKWiU 10.20.13.0 |
Ryby zamrożone |
C |
PKWiU 10.20.14.0 |
Filety rybne zamrożone |
C |
PKWiU 10.20.15.0 |
Pozostałe zamrożone mięso z ryb, włączając rozdrobnione |
C |
PKWiU 10.20.16.0 |
Wątróbki z ryb, ikra i mlecz, zamrożone |
C |
PKWiU 10.20.21.0 |
Filety rybne suszone, solone lub w solance, ale niewędzone |
C |
PKWiU 10.20.22.0 |
Wątróbki z ryb, ikra i mlecz, suszone, wędzone, solone lub w solance; mąki, mączki i granulki z ryb, jadalne |
C |
PKWiU 10.20.23.0 |
Ryby suszone, solone lub w solance |
C |
PKWiU 10.20.24.0 |
Ryby wędzone, włączając filety |
C |
PKWiU 10.20.25.0 |
Ryby przetworzone lub zakonserwowane w inny sposób, z wyłączeniem gotowych dań rybnych |
C |
PKWiU 10.20.26.0 |
Kawior i namiastki kawioru |
C |
PKWiU 10.20.31.0 |
Skorupiaki zamrożone |
C |
PKWiU 10.20.32.0 |
Mięczaki zamrożone, suszone, solone lub w solance, wędzone |
C |
PKWiU 10.20.33.0 |
Pozostałe bezkręgowce wodne zamrożone, suszone, solone lub w solance, wędzone |
C |
PKWiU 10.20.34.0 |
Skorupiaki przetworzone lub zakonserwowane w inny sposób; mięczaki i pozostałe bezkręgowce wodne przetworzone lub zakonserwowane w inny sposób |
C |
PKWiU 10.20.42.0 |
Pozostałe niejadalne wyroby z ryb, skorupiaków, mięczaków lub pozostałych bezkręgowców wodnych |
C |
PKWiU 10.20.91.0 |
Wędzenie ryb i wyrobów rybnych oraz pozostałe usługi związane z ich przetwarzaniem i konserwowaniem |
C |
PKWiU 10.31.11.0 |
Ziemniaki zamrożone |
C |
PKWiU 10.32.11.0 |
Sok pomidorowy |
C |
PKWiU 10.32.12.0 |
Sok pomarańczowy |
C |
PKWiU 10.32.13.0 |
Sok grejpfrutowy |
C |
PKWiU 10.32.14.0 |
Sok ananasowy |
C |
PKWiU 10.32.15.0 |
Sok winogronowy |
C |
PKWiU 10.32.16.0 |
Sok jabłkowy |
C |
PKWiU 10.32.17.0 |
Mieszaniny soków z owoców i warzyw |
C |
PKWiU 10.32.19.0 |
Pozostałe soki z owoców i warzyw |
C |
PKWiU 10.39.11.0 |
Warzywa zamrożone |
C |
PKWiU 10.39.21.0 |
Owoce i orzechy zamrożone, gotowane lub nie |
C |
PKWiU 10.41.11.0 |
Stearyna smalcowa, olej smalcowy, oleostearyna, oleina i olej łojowy, nieemulgowane, niezmieszane ani nieprzetworzone w inny sposób |
C |
PKWiU 10.41.12.0 |
Oleje i tłuszcze oraz ich frakcje z ryb i ssaków morskich |
C |
PKWiU 10.41.19.0 |
Pozostałe oleje i tłuszcze zwierzęce (z wyłączeniem tłuszczów z bydła, owiec, kóz, świń i drobiu) oraz ich frakcje, nawet rafinowane, ale niemodyfikowane chemicznie |
C |
PKWiU 10.41.21.0 |
Olej sojowy surowy |
C |
PKWiU 10.41.22.0 |
Olej z orzeszków ziemnych surowy |
C |
PKWiU 10.41.23.0 |
Oliwa z oliwek surowa |
C |
PKWiU 10.41.24.0 |
Olej słonecznikowy surowy |
C |
PKWiU 10.41.25.0 |
Olej z nasion bawełny surowy |
C |
PKWiU 10.41.26.0 |
Olej z rzepaku, rzepiku i gorczycy, surowy |
C |
PKWiU 10.41.27.0 |
Olej palmowy surowy |
C |
PKWiU 10.41.28.0 |
Olej kokosowy surowy |
C |
PKWiU 10.41.29.0 |
Pozostałe surowe oleje roślinne |
C |
PKWiU 10.41.30.0 |
Linters bawełniany |
C |
PKWiU 10.41.41.0 |
Makuchy i inne pozostałości stałe z tłuszczów i olejów roślinnych |
C |
PKWiU 10.41.42.0 |
Mąki i mączki z nasion lub owoców oleistych, z wyłączeniem gorczycy |
C |
PKWiU 10.41.51.0 |
Olej sojowy i jego frakcje, rafinowane, ale niemodyfikowane chemicznie |
C |
PKWiU 10.41.52.0 |
Olej z orzeszków ziemnych i jego frakcje, rafinowane, ale niemodyfikowane chemicznie |
C |
PKWiU 10.41.53.0 |
Oliwa z oliwek i jej frakcje, rafinowane, ale niemodyfikowane chemicznie |
C |
PKWiU 10.41.54.0 |
Olej słonecznikowy i jego frakcje, rafinowane,ale niemodyfikowane chemicznie |
C |
PKWiU 10.41.55.0 |
Olej z nasion bawełny i jego frakcje, rafinowane, ale niemodyfikowane chemicznie |
C |
PKWiU 10.41.56.0 |
Olej z rzepaku, rzepiku i gorczycy oraz ich frakcje, rafinowane, ale niemodyfikowane chemicznie |
C |
PKWiU 10.41.57.0 |
Olej palmowy i jego frakcje, rafinowane, ale niemodyfikowane chemicznie |
C |
PKWiU 10.41.58.0 |
Olej kokosowy i jego frakcje, rafinowane, ale niemodyfikowane chemicznie |
C |
PKWiU 10.41.59.0 |
Pozostałe oleje i ich frakcje, rafinowane, ale niemodyfikowane chemicznie; stałe tłuszcze roślinne oraz pozostałe oleje roślinne (z wyłączeniem oleju kukurydzianego) oraz ich frakcje,gdzie indziej niesklasyfikowane, rafinowane, ale niemodyfikowane chemicznie |
C |
PKWiU 10.41.60.0 |
Oleje i tłuszcze roślinne i zwierzęce oraz ich frakcje uwodornione, estryfikowane, ale dalej nieprzetworzone |
C |
PKWiU 10.41.71.0 |
Woski roślinne (z wyłączeniem triglicerydów) |
C |
PKWiU 10.41.72.0 |
Degras; pozostałości powstałe przy obróbce substancjitłuszczowych oraz wosków zwierzęcych lub roślinnych |
C |
PKWiU 10.42.10.0 |
Margaryna i podobne tłuszcze jadalne |
C |
PKWiU 10.51.11.0 |
Mleko płynne przetworzone |
C |
PKWiU 10.51.12.0 |
Mleko i śmietana o zawartości tłuszczu > 6% masy, niezagęszczone i niesłodzone |
C |
PKWiU 10.51.21.0 |
Mleko odtłuszczone w proszku |
C |
PKWiU 10.51.22.0 |
Mleko pełne w proszku |
C |
PKWiU 10.51.30.0 |
Masło i pozostałe tłuszcze do smarowania |
C |
PKWiU 10.51.40.0 |
Sery i twarogi |
C |
PKWiU 10.51.51.0 |
Mleko i śmietana inne niż w postaci stałej, zagęszczone lub z dodatkiem cukru lub innego środka słodzącego |
C |
PKWiU 10.51.52.0 |
Jogurt i pozostałe rodzaje sfermentowanego lub zakwaszonego mleka lub śmietany |
C |
PKWiU 10.51.53.0 |
Kazeina |
C |
PKWiU 10.51.54.0 |
Laktoza i syrop laktozowy |
C |
PKWiU 10.51.55.0 |
Serwatka |
C |
PKWiU 10.51.56.0 |
Wyroby mleczarskie, gdzie indziej niesklasyfikowane |
C |
PKWiU 10.52.10.0 |
Lody śmietankowe i pozostałe lody jadalne |
C |
PKWiU 10.61.11.0 |
Ryż łuskany |
C |
PKWiU 10.61.12.0 |
Ryż częściowo lub całkowicie mielony lub łamany |
C |
PKWiU 10.61.21.0 |
Mąka pszenna lub żytnio-pszenna |
C |
PKWiU 10.61.22.0 |
Mąka z pozostałych zbóż |
C |
PKWiU 10.61.23.0 |
Mąka i mączka z suszonych części roślin |
C |
PKWiU 10.61.24.0 |
Mieszaniny i ciasta do wytwarzania wyrobów piekarskich |
C |
PKWiU 10.61.31.0 |
Kasze i mączki z pszenicy |
C |
PKWiU 10.61.32.0 |
Kasze, mączki i granulki zbożowe, gdzie indziej niesklasyfikowane |
C |
PKWiU 10.61.33.0 |
Płatki śniadaniowe zbożowe oraz pozostałe wyroby z ziaren zbożowychz ziaren zbożowych |
C |
PKWiU 10.61.40.0 |
Otręby, śruta i inne pozostałości przemiału zbóż i części suszonych roślin |
C |
PKWiU 10.71.11.0 |
Pieczywo świeże |
C |
PKWiU 10.72.11.0 |
Pieczywo chrupkie, suchary, sucharki, pieczywo tostowei podobne wyroby |
C |
PKWiU 10.72.19.0 |
Pozostałe piekarskie i ciastkarskie wyroby suche lub konserwowane |
C |
PKWiU 10.73.11.0 |
Makarony, pierogi, kluski i podobne wyroby mączne |
C |
PKWiU 10.73.12.0 |
Kuskus |
C |
PKWiU 10.85.11.0 |
Gotowe posiłki i dania na bazie mięsa, podrobów lub krwi |
C |
PKWiU 10.85.12.0 |
Gotowe posiłki i dania na bazie ryb, skorupiaków i mięczaków |
C |
PKWiU 10.85.13.0 |
Gotowe posiłki i dania na bazie warzyw |
C |
PKWiU 10.85.14.0 |
Gotowe posiłki i dania na bazie wyrobów mącznych |
C |
PKWiU 10.85.19.0 |
Pozostałe gotowe posiłki i dania, włączając pizzę zamrożoną |
C |
PKWiU 10.89.12.0 |
Jaja bez skorupek oraz żółtka jaj, świeże lub zakonserwowane; jaja w skorupkach, zakonserwowane lub ugotowane; albumina jaja |
C |
PKWiU 10.89.15.0 |
Soki i ekstrakty roślinne; substancje pektynowe; środki zagęszczające i żelujące |
C |
PKWiU 11.07.19.0 |
Pozostałe napoje bezalkoholowe |