Sekcja Symbol PKWiU Opis
A PKWiU 01.11.11.0 Pszenica durum
A PKWiU 01.11.12.0 Pozostała pszenica
A PKWiU 01.11.20.0 Kukurydza, z wyłączeniem kukurydzy cukrowej i pastewnej
A PKWiU 01.11.31.0 Jęczmień
A PKWiU 01.11.32.0 Żyto
A PKWiU 01.11.41.0 Sorgo
A PKWiU 01.11.42.0 Proso
A PKWiU 01.11.49.0 Pozostałe zboża
A PKWiU 01.11.61.0 Fasola
A PKWiU 01.11.62.0 Groch
A PKWiU 01.11.69.0 Pozostałe warzywa strączkowe, świeże lub schłodzone
A PKWiU 01.11.71.0 Fasola
A PKWiU 01.11.72.0 Bób i bobik
A PKWiU 01.11.73.0 Ciecierzyca (cieciorka)
A PKWiU 01.11.74.0 Soczewica
A PKWiU 01.11.75.0 Groch
A PKWiU 01.11.79.0 Warzywa strączkowe suszone, gdzie indziej niesklasyfikowane
A PKWiU 01.11.81.0 Nasiona soi
A PKWiU 01.11.82.0 Orzeszki ziemne w łupinach
A PKWiU 01.11.83.0 Orzeszki ziemne łuskane
A PKWiU 01.11.91.0 Nasiona lnu
A PKWiU 01.11.92.0 Nasiona gorczycy
A PKWiU 01.11.93.0 Nasiona rzepaku i rzepiku
A PKWiU 01.11.94.0 Nasiona sezamu
A PKWiU 01.11.95.0 Nasiona słonecznika
A PKWiU 01.11.99.0 Pozostałe nasiona oleiste, gdzie indziej niesklasyfikowane
A PKWiU 01.12.10.0 Ryż niełuskany
A PKWiU 01.13.11.0 Szparagi
A PKWiU 01.13.12.0 Kapusta
A PKWiU 01.13.13.0 Kalafiory i brokuły
A PKWiU 01.13.14.0 Sałata
A PKWiU 01.13.15.0 Cykoria
A PKWiU 01.13.16.0 Szpinak
A PKWiU 01.13.17.0 Karczochy
A PKWiU 01.13.19.0 Pozostałe warzywa kwiatostanowe, liściaste i łodygowe
A PKWiU 01.13.21.0 Arbuzy
A PKWiU 01.13.29.0 Melony
A PKWiU 01.13.31.0 Papryka i inne warzywa owocowe z rodzaju Capsicum
A PKWiU 01.13.32.0 Ogórki
A PKWiU 01.13.33.0 Bakłażany (oberżyny)
A PKWiU 01.13.34.0 Pomidory
A PKWiU 01.13.39.0 Pozostałe warzywa owocowe, gdzie indziej niesklasyfikowane
A PKWiU 01.13.41.0 Marchew i rzepa
A PKWiU 01.13.42.0 Czosnek
A PKWiU 01.13.43.0 Cebula
A PKWiU 01.13.44.0 Pory i pozostałe warzywa z rodziny czosnkowatych
A PKWiU 01.13.49.0 Pozostałe warzywa korzeniowe, cebulowe i bulwiaste, z wyłączeniem warzyw o dużej zawartości skrobi i inuliny
A PKWiU 01.13.51.0 Ziemniaki
A PKWiU 01.13.52.0 Ziemniaki słodkie (pataty, bataty)
A PKWiU 01.13.53.0 Maniok (cassava)
A PKWiU 01.13.59.0 Pozostałe jadalne korzenie i bulwy o dużej zawartości
A PKWiU 01.13.60.0 Nasiona warzyw, z wyłączeniem nasion buraków cukrowych
A PKWiU 01.13.71.0 Buraki cukrowe
A PKWiU 01.13.80.0 Grzyby, włączając trufle
A PKWiU 01.13.90.0 Warzywa świeże, gdzie indziej niesklasyfikowane
A PKWiU 01.21.11.0 Winogrona stołowe
A PKWiU 01.21.12.0 Pozostałe winogrona świeże
A PKWiU 01.24.10.0 Jabłka
A PKWiU 01.24.21.0 Gruszki
A PKWiU 01.24.22.0 Pigwy
A PKWiU 01.24.23.0 Morele
A PKWiU 01.24.24.0 Wiśnie i czereśnie
A PKWiU 01.24.25.0 Brzoskwinie
A PKWiU 01.24.26.0 Nektaryny
A PKWiU 01.24.27.0 Śliwki
A PKWiU 01.24.28.0 Owoce tarniny
A PKWiU 01.24.29.0 Pozostałe owoce ziarnkowe i pestkowe, gdzie indziej niesklasyfikowane
A PKWiU 01.25.12.0 Maliny, jeżyny, morwy i owoce mieszańców malin z jeżynami
A PKWiU 01.25.13.0 Truskawki i poziomki
A PKWiU 01.25.19.0 Porzeczki, agrest i owoce z rodzaju Vaccinium (np. żurawina, borówki czarne), gdzie indziej niesklasyfikowane
A PKWiU 01.25.20.0 Nasiona owoców
A PKWiU 01.25.33.0 Orzechy laskowe
A PKWiU 01.25.35.0 Orzechy włoskie
A PKWiU 01.25.90.0 Pozostałe owoce, gdzie indziej niesklasyfikowane
A PKWiU 01.26.11.0 Oliwki stołowe
A PKWiU 01.26.12.0 Oliwki do produkcji oliwy
A PKWiU 01.26.90.0 Pozostałe owoce oleiste, gdzie indziej niesklasyfikowane
A PKWiU 01.28.12.0 Chili, papryka słodka i inne rośliny przyprawowe i aromatyczne z rodzaju Capsicum lub z rodzaju Pimenta, surowe, suszone
A PKWiU 01.28.13.0 Gałka muszkatołowa, kwiat muszkatołowy i kardamon, surowe
A PKWiU 01.28.14.0 Anyż, badian, kolendra, kmin, kminek, koper i jagody jałowca,
A PKWiU 01.28.19.0 Pozostałe nieprzetworzone rośliny przyprawowe i aromatyczne
A PKWiU 01.41.20.0 Surowe mleko bydła mlecznego
A PKWiU 01.45.21.0 Mleko owcze surowe
A PKWiU 01.45.22.0 Mleko kozie surowe
A PKWiU 01.47.21.0 Jaja kurze, świeże w skorupkach
A PKWiU 01.47.22.0 Jaja pozostałego drobiu, świeże w skorupkach
A PKWiU 01.49.21.0 Miód naturalny
A PKWiU 01.49.22.0 Mleko surowe, gdzie indziej niesklasyfikowane
A PKWiU 01.49.23.0 Ślimaki, świeże, schłodzone, zamrożone, suszone, solone, w solance, z wyłączeniem ślimaków morskich
A PKWiU 01.49.24.0 Produkty jadalne pochodzenia zwierzęcego, gdzie indziej niesklasyfikowane
A PKWiU 02.30.40.0 Dziko rosnące jadalne produkty leśne
A PKWiU 03.00.12.0 Ryby żywe morskie, z wyłączeniem hodowlanych
A PKWiU 03.00.13.0 Ryby żywe słodkowodne, z wyłączeniem hodowlanych
A PKWiU 03.00.14.0 Ryby żywe morskie hodowlane
A PKWiU 03.00.15.0 Ryby żywe słodkowodne hodowlane
A PKWiU 03.00.21.0 Ryby świeże lub schłodzone morskie, z wyłączeniem hodowlanych
A PKWiU 03.00.22.0 Ryby świeże lub schłodzone słodkowodne, z wyłączeniem hodowlanych
A PKWiU 03.00.23.0 Ryby świeże lub schłodzone morskie hodowlane
A PKWiU 03.00.24.0 Ryby świeże lub schłodzone słodkowodne hodowlane
A PKWiU 03.00.31.0 Skorupiaki niezamrożone, z wyłączeniem hodowlanych
A PKWiU 03.00.32.0 Skorupiaki niezamrożone hodowlane
A PKWiU 03.00.41.0 Ostrygi żywe, świeże lub schłodzone, z wyłączeniem hodowlanych
A PKWiU 03.00.42.0 Pozostałe mięczaki i bezkręgowce wodne żywe, świeże lub schłodzone, z wyłączeniem hodowlanych
A PKWiU 03.00.43.0 Ostrygi żywe, świeże lub schłodzone, hodowlane
A PKWiU 03.00.44.0 Pozostałe mięczaki i bezkręgowce wodne żywe, świeże lub schłodzone, hodowlane