A |
PKWiU 01.11.11.0 |
Pszenica durum |
A |
PKWiU 01.11.12.0 |
Pozostała pszenica |
A |
PKWiU 01.11.20.0 |
Kukurydza, z wyłączeniem kukurydzy cukrowej i pastewnej |
A |
PKWiU 01.11.31.0 |
Jęczmień |
A |
PKWiU 01.11.32.0 |
Żyto |
A |
PKWiU 01.11.41.0 |
Sorgo |
A |
PKWiU 01.11.42.0 |
Proso |
A |
PKWiU 01.11.49.0 |
Pozostałe zboża |
A |
PKWiU 01.11.61.0 |
Fasola |
A |
PKWiU 01.11.62.0 |
Groch |
A |
PKWiU 01.11.69.0 |
Pozostałe warzywa strączkowe, świeże lub schłodzone |
A |
PKWiU 01.11.71.0 |
Fasola |
A |
PKWiU 01.11.72.0 |
Bób i bobik |
A |
PKWiU 01.11.73.0 |
Ciecierzyca (cieciorka) |
A |
PKWiU 01.11.74.0 |
Soczewica |
A |
PKWiU 01.11.75.0 |
Groch |
A |
PKWiU 01.11.79.0 |
Warzywa strączkowe suszone, gdzie indziej niesklasyfikowane |
A |
PKWiU 01.11.81.0 |
Nasiona soi |
A |
PKWiU 01.11.82.0 |
Orzeszki ziemne w łupinach |
A |
PKWiU 01.11.83.0 |
Orzeszki ziemne łuskane |
A |
PKWiU 01.11.91.0 |
Nasiona lnu |
A |
PKWiU 01.11.92.0 |
Nasiona gorczycy |
A |
PKWiU 01.11.93.0 |
Nasiona rzepaku i rzepiku |
A |
PKWiU 01.11.94.0 |
Nasiona sezamu |
A |
PKWiU 01.11.95.0 |
Nasiona słonecznika |
A |
PKWiU 01.11.99.0 |
Pozostałe nasiona oleiste, gdzie indziej niesklasyfikowane |
A |
PKWiU 01.12.10.0 |
Ryż niełuskany |
A |
PKWiU 01.13.11.0 |
Szparagi |
A |
PKWiU 01.13.12.0 |
Kapusta |
A |
PKWiU 01.13.13.0 |
Kalafiory i brokuły |
A |
PKWiU 01.13.14.0 |
Sałata |
A |
PKWiU 01.13.15.0 |
Cykoria |
A |
PKWiU 01.13.16.0 |
Szpinak |
A |
PKWiU 01.13.17.0 |
Karczochy |
A |
PKWiU 01.13.19.0 |
Pozostałe warzywa kwiatostanowe, liściaste i łodygowe |
A |
PKWiU 01.13.21.0 |
Arbuzy |
A |
PKWiU 01.13.29.0 |
Melony |
A |
PKWiU 01.13.31.0 |
Papryka i inne warzywa owocowe z rodzaju Capsicum |
A |
PKWiU 01.13.32.0 |
Ogórki |
A |
PKWiU 01.13.33.0 |
Bakłażany (oberżyny) |
A |
PKWiU 01.13.34.0 |
Pomidory |
A |
PKWiU 01.13.39.0 |
Pozostałe warzywa owocowe, gdzie indziej niesklasyfikowane |
A |
PKWiU 01.13.41.0 |
Marchew i rzepa |
A |
PKWiU 01.13.42.0 |
Czosnek |
A |
PKWiU 01.13.43.0 |
Cebula |
A |
PKWiU 01.13.44.0 |
Pory i pozostałe warzywa z rodziny czosnkowatych |
A |
PKWiU 01.13.49.0 |
Pozostałe warzywa korzeniowe, cebulowe i bulwiaste, z wyłączeniem warzyw o dużej zawartości skrobi i inuliny |
A |
PKWiU 01.13.51.0 |
Ziemniaki |
A |
PKWiU 01.13.52.0 |
Ziemniaki słodkie (pataty, bataty) |
A |
PKWiU 01.13.53.0 |
Maniok (cassava) |
A |
PKWiU 01.13.59.0 |
Pozostałe jadalne korzenie i bulwy o dużej zawartości |
A |
PKWiU 01.13.60.0 |
Nasiona warzyw, z wyłączeniem nasion buraków cukrowych |
A |
PKWiU 01.13.71.0 |
Buraki cukrowe |
A |
PKWiU 01.13.80.0 |
Grzyby, włączając trufle |
A |
PKWiU 01.13.90.0 |
Warzywa świeże, gdzie indziej niesklasyfikowane |
A |
PKWiU 01.21.11.0 |
Winogrona stołowe |
A |
PKWiU 01.21.12.0 |
Pozostałe winogrona świeże |
A |
PKWiU 01.24.10.0 |
Jabłka |
A |
PKWiU 01.24.21.0 |
Gruszki |
A |
PKWiU 01.24.22.0 |
Pigwy |
A |
PKWiU 01.24.23.0 |
Morele |
A |
PKWiU 01.24.24.0 |
Wiśnie i czereśnie |
A |
PKWiU 01.24.25.0 |
Brzoskwinie |
A |
PKWiU 01.24.26.0 |
Nektaryny |
A |
PKWiU 01.24.27.0 |
Śliwki |
A |
PKWiU 01.24.28.0 |
Owoce tarniny |
A |
PKWiU 01.24.29.0 |
Pozostałe owoce ziarnkowe i pestkowe, gdzie indziej niesklasyfikowane |
A |
PKWiU 01.25.12.0 |
Maliny, jeżyny, morwy i owoce mieszańców malin z jeżynami |
A |
PKWiU 01.25.13.0 |
Truskawki i poziomki |
A |
PKWiU 01.25.19.0 |
Porzeczki, agrest i owoce z rodzaju Vaccinium (np. żurawina, borówki czarne), gdzie indziej niesklasyfikowane |
A |
PKWiU 01.25.20.0 |
Nasiona owoców |
A |
PKWiU 01.25.33.0 |
Orzechy laskowe |
A |
PKWiU 01.25.35.0 |
Orzechy włoskie |
A |
PKWiU 01.25.90.0 |
Pozostałe owoce, gdzie indziej niesklasyfikowane |
A |
PKWiU 01.26.11.0 |
Oliwki stołowe |
A |
PKWiU 01.26.12.0 |
Oliwki do produkcji oliwy |
A |
PKWiU 01.26.90.0 |
Pozostałe owoce oleiste, gdzie indziej niesklasyfikowane |
A |
PKWiU 01.28.12.0 |
Chili, papryka słodka i inne rośliny przyprawowe i aromatyczne z rodzaju Capsicum lub z rodzaju Pimenta, surowe, suszone |
A |
PKWiU 01.28.13.0 |
Gałka muszkatołowa, kwiat muszkatołowy i kardamon, surowe |
A |
PKWiU 01.28.14.0 |
Anyż, badian, kolendra, kmin, kminek, koper i jagody jałowca, |
A |
PKWiU 01.28.19.0 |
Pozostałe nieprzetworzone rośliny przyprawowe i aromatyczne |
A |
PKWiU 01.41.20.0 |
Surowe mleko bydła mlecznego |
A |
PKWiU 01.45.21.0 |
Mleko owcze surowe |
A |
PKWiU 01.45.22.0 |
Mleko kozie surowe |
A |
PKWiU 01.47.21.0 |
Jaja kurze, świeże w skorupkach |
A |
PKWiU 01.47.22.0 |
Jaja pozostałego drobiu, świeże w skorupkach |
A |
PKWiU 01.49.21.0 |
Miód naturalny |
A |
PKWiU 01.49.22.0 |
Mleko surowe, gdzie indziej niesklasyfikowane |
A |
PKWiU 01.49.23.0 |
Ślimaki, świeże, schłodzone, zamrożone, suszone, solone, w solance, z wyłączeniem ślimaków morskich |
A |
PKWiU 01.49.24.0 |
Produkty jadalne pochodzenia zwierzęcego, gdzie indziej niesklasyfikowane |
A |
PKWiU 02.30.40.0 |
Dziko rosnące jadalne produkty leśne |
A |
PKWiU 03.00.12.0 |
Ryby żywe morskie, z wyłączeniem hodowlanych |
A |
PKWiU 03.00.13.0 |
Ryby żywe słodkowodne, z wyłączeniem hodowlanych |
A |
PKWiU 03.00.14.0 |
Ryby żywe morskie hodowlane |
A |
PKWiU 03.00.15.0 |
Ryby żywe słodkowodne hodowlane |
A |
PKWiU 03.00.21.0 |
Ryby świeże lub schłodzone morskie, z wyłączeniem hodowlanych |
A |
PKWiU 03.00.22.0 |
Ryby świeże lub schłodzone słodkowodne, z wyłączeniem hodowlanych |
A |
PKWiU 03.00.23.0 |
Ryby świeże lub schłodzone morskie hodowlane |
A |
PKWiU 03.00.24.0 |
Ryby świeże lub schłodzone słodkowodne hodowlane |
A |
PKWiU 03.00.31.0 |
Skorupiaki niezamrożone, z wyłączeniem hodowlanych |
A |
PKWiU 03.00.32.0 |
Skorupiaki niezamrożone hodowlane |
A |
PKWiU 03.00.41.0 |
Ostrygi żywe, świeże lub schłodzone, z wyłączeniem hodowlanych |
A |
PKWiU 03.00.42.0 |
Pozostałe mięczaki i bezkręgowce wodne żywe, świeże lub schłodzone, z wyłączeniem hodowlanych |
A |
PKWiU 03.00.43.0 |
Ostrygi żywe, świeże lub schłodzone, hodowlane |
A |
PKWiU 03.00.44.0 |
Pozostałe mięczaki i bezkręgowce wodne żywe, świeże lub schłodzone, hodowlane |