A |
PKWiU 01.11.11.0 |
Pszenica durum |
A |
PKWiU 01.11.12.0 |
Pozostała pszenica |
A |
PKWiU 01.11.20.0 |
Kukurydza, z wyłączeniem kukurydzy cukrowej i pastewnej |
A |
PKWiU 01.11.31.0 |
Jęczmień |
A |
PKWiU 01.11.32.0 |
Żyto |
A |
PKWiU 01.11.33.0 |
Owies |
A |
PKWiU 01.11.41.0 |
Sorgo |
A |
PKWiU 01.11.42.0 |
Proso |
A |
PKWiU 01.11.49.0 |
Pozostałe zboża |
A |
PKWiU 01.11.50.0 |
Słoma i plewy zbóż |
A |
PKWiU 01.11.61.0 |
Fasola |
A |
PKWiU 01.11.62.0 |
Groch |
A |
PKWiU 01.11.69.0 |
Pozostałe warzywa strączkowe, świeże lub schłodzone |
A |
PKWiU 01.11.71.0 |
Fasola |
A |
PKWiU 01.11.72.0 |
Bób i bobik |
A |
PKWiU 01.11.73.0 |
Ciecierzyca (cieciorka) |
A |
PKWiU 01.11.74.0 |
Soczewica |
A |
PKWiU 01.11.75.0 |
Groch |
A |
PKWiU 01.11.79.0 |
Warzywa strączkowe suszone, gdzie indziej niesklasyfikowane |
A |
PKWiU 01.11.81.0 |
Nasiona soi |
A |
PKWiU 01.11.82.0 |
Orzeszki ziemne w łupinach |
A |
PKWiU 01.11.83.0 |
Orzeszki ziemne łuskane |
A |
PKWiU 01.11.84.0 |
Nasiona bawełny |
A |
PKWiU 01.11.91.0 |
Nasiona lnu |
A |
PKWiU 01.11.92.0 |
Nasiona gorczycy |
A |
PKWiU 01.11.93.0 |
Nasiona rzepaku i rzepiku |
A |
PKWiU 01.11.94.0 |
Nasiona sezamu |
A |
PKWiU 01.11.95.0 |
Nasiona słonecznika |
A |
PKWiU 01.11.99.0 |
Pozostałe nasiona oleiste, gdzie indziej niesklasyfikowane |
A |
PKWiU 01.12.10.0 |
Ryż niełuskany |
A |
PKWiU 01.13.11.0 |
Szparagi |
A |
PKWiU 01.13.12.0 |
Kapusta |
A |
PKWiU 01.13.13.0 |
Kalafiory i brokuły |
A |
PKWiU 01.13.14.0 |
Sałata |
A |
PKWiU 01.13.15.0 |
Cykoria |
A |
PKWiU 01.13.16.0 |
Szpinak |
A |
PKWiU 01.13.17.0 |
Karczochy |
A |
PKWiU 01.13.19.0 |
Pozostałe warzywa kwiatostanowe, liściaste i łodygowe |
A |
PKWiU 01.13.21.0 |
Arbuzy |
A |
PKWiU 01.13.29.0 |
Melony |
A |
PKWiU 01.13.31.0 |
Papryka i inne warzywa owocowe z rodzaju Capsicum |
A |
PKWiU 01.13.32.0 |
Ogórki |
A |
PKWiU 01.13.33.0 |
Bakłażany (oberżyny) |
A |
PKWiU 01.13.34.0 |
Pomidory |
A |
PKWiU 01.13.39.0 |
Pozostałe warzywa owocowe, gdzie indziej niesklasyfikowane |
A |
PKWiU 01.13.41.0 |
Marchew i rzepa |
A |
PKWiU 01.13.42.0 |
Czosnek |
A |
PKWiU 01.13.43.0 |
Cebula |
A |
PKWiU 01.13.44.0 |
Pory i pozostałe warzywa z rodziny czosnkowatych |
A |
PKWiU 01.13.49.0 |
Pozostałe warzywa korzeniowe, cebulowe i bulwiaste, z wyłączeniem warzyw o dużej zawartości skrobi i inuliny |
A |
PKWiU 01.13.51.0 |
Ziemniaki |
A |
PKWiU 01.13.52.0 |
Ziemniaki słodkie (pataty, bataty) |
A |
PKWiU 01.13.53.0 |
Maniok (cassava) |
A |
PKWiU 01.13.59.0 |
Pozostałe jadalne korzenie i bulwy o dużej zawartości |
A |
PKWiU 01.13.60.0 |
Nasiona warzyw, z wyłączeniem nasion buraków cukrowych |
A |
PKWiU 01.13.71.0 |
Buraki cukrowe |
A |
PKWiU 01.13.72.0 |
Nasiona buraków cukrowych |
A |
PKWiU 01.13.80.0 |
Grzyby, włączając trufle |
A |
PKWiU 01.13.90.0 |
Warzywa świeże, gdzie indziej niesklasyfikowane |
A |
PKWiU 01.14.10.0 |
Trzcina cukrowa |
A |
PKWiU 01.15.10.0 |
Tytoń nieprzetworzony |
A |
PKWiU 01.16.11.0 |
Bawełna niezgrzeblona i nieczesana |
A |
PKWiU 01.16.12.0 |
Juta, kenaf i pozostałe włókna tekstylne łykowe, surowe lub roszone, z wyłączeniem lnu, konopi i ramii |
A |
PKWiU 01.16.19.0 |
Len, konopie oraz pozostałe surowe rośliny włókniste, gdzie indziej niesklasyfikowane |
A |
PKWiU 01.19.10.0 |
Rośliny pastewne |
A |
PKWiU 01.19.21.0 |
Kwiaty cięte i pąki kwiatowe |
A |
PKWiU 01.19.22.0 |
Nasiona kwiatów |
A |
PKWiU 01.19.31.0 |
Nasiona roślin pastewnych, włączając nasiona buraków pastewnych |
A |
PKWiU 01.19.39.0 |
Pozostałe surowe produkty roślinne, gdzie indziej niesklasyfikowane |
A |
PKWiU 01.21.11.0 |
Winogrona stołowe |
A |
PKWiU 01.21.12.0 |
Pozostałe winogrona świeże |
A |
PKWiU 01.22.11.0 |
Awokado |
A |
PKWiU 01.22.12.0 |
Banany, plantany itp. |
A |
PKWiU 01.22.13.0 |
Daktyle |
A |
PKWiU 01.22.14.0 |
Figi |
A |
PKWiU 01.22.19.0 |
Pozostałe owoce tropikalne i podzwrotnikowe |
A |
PKWiU 01.23.11.0 |
Pomelo i grejpfruty |
A |
PKWiU 01.23.12.0 |
Cytryny i limonki |
A |
PKWiU 01.23.13.0 |
Pomarańcze |
A |
PKWiU 01.23.14.0 |
Mandarynki, klementynki i tangeryny |
A |
PKWiU 01.23.19.0 |
Pozostałe owoce cytrusowe |
A |
PKWiU 01.24.10.0 |
Jabłka |
A |
PKWiU 01.24.21.0 |
Gruszki |
A |
PKWiU 01.24.22.0 |
Pigwy |
A |
PKWiU 01.24.23.0 |
Morele |
A |
PKWiU 01.24.24.0 |
Wiśnie i czereśnie |
A |
PKWiU 01.24.25.0 |
Brzoskwinie |
A |
PKWiU 01.24.26.0 |
Nektaryny |
A |
PKWiU 01.24.27.0 |
Śliwki |
A |
PKWiU 01.24.28.0 |
Owoce tarniny |
A |
PKWiU 01.24.29.0 |
Pozostałe owoce ziarnkowe i pestkowe, gdzie indziej niesklasyfikowane |
A |
PKWiU 01.25.11.0 |
Owoce kiwi |
A |
PKWiU 01.25.12.0 |
Maliny, jeżyny, morwy i owoce mieszańców malin z jeżynami |
A |
PKWiU 01.25.13.0 |
Truskawki i poziomki |
A |
PKWiU 01.25.19.0 |
Porzeczki, agrest i owoce z rodzaju Vaccinium (np. żurawina, borówki czarne), gdzie indziej niesklasyfikowane |
A |
PKWiU 01.25.20.0 |
Nasiona owoców |
A |
PKWiU 01.25.31.0 |
Migdały |
A |
PKWiU 01.25.32.0 |
Kasztany jadalne |
A |
PKWiU 01.25.33.0 |
Orzechy laskowe |
A |
PKWiU 01.25.34.0 |
Orzeszki pistacjowe |
A |
PKWiU 01.25.35.0 |
Orzechy włoskie |
A |
PKWiU 01.25.39.0 |
Pozostałe orzechy, z wyłączeniem dziko rosnących orzechów jadalnych, orzeszków ziemnych i orzechów kokosowych |
A |
PKWiU 01.25.90.0 |
Pozostałe owoce, gdzie indziej niesklasyfikowane |
A |
PKWiU 01.26.11.0 |
Oliwki stołowe |
A |
PKWiU 01.26.12.0 |
Oliwki do produkcji oliwy |
A |
PKWiU 01.26.20.0 |
Orzechy kokosowe |
A |
PKWiU 01.26.90.0 |
Pozostałe owoce oleiste, gdzie indziej niesklasyfikowane |
A |
PKWiU 01.27.11.0 |
Kawa niepalona |
A |
PKWiU 01.27.12.0 |
Herbata |
A |
PKWiU 01.27.13.0 |
Maté (herbata paragwajska) |
A |
PKWiU 01.27.14.0 |
Ziarna kakaowe |
A |
PKWiU 01.28.11.0 |
Pieprz surowy z rodzaju Piper |
A |
PKWiU 01.28.12.0 |
Chili, papryka słodka i inne rośliny przyprawowe i aromatyczne z rodzaju Capsicum lub z rodzaju Pimenta, surowe, suszone |
A |
PKWiU 01.28.13.0 |
Gałka muszkatołowa, kwiat muszkatołowy i kardamon, surowe |
A |
PKWiU 01.28.14.0 |
Anyż, badian, kolendra, kmin, kminek, koper i jagody jałowca, |
A |
PKWiU 01.28.15.0 |
Cynamon surowy i kwiaty cynamonowca |
A |
PKWiU 01.28.16.0 |
Goździki (całe owoce, kwiaty i szypułki) surowe |
A |
PKWiU 01.28.17.0 |
Imbir surowy, suszony |
A |
PKWiU 01.28.18.0 |
Wanilia surowa |
A |
PKWiU 01.28.19.0 |
Pozostałe nieprzetworzone rośliny przyprawowe i aromatyczne |
A |
PKWiU 01.28.20.0 |
Szyszki chmielowe |
A |
PKWiU 01.28.30.0 |
Rośliny wykorzystywane głównie w przemyśle perfumeryjnym, farmacji lub do celów owadobójczych, grzybobójczych i innych podobnych |
A |
PKWiU 01.29.10.0 |
Kauczuk naturalny |
A |
PKWiU 01.29.20.0 |
Choinki świąteczne cięte |
A |
PKWiU 01.29.30.0 |
Materiały roślinne w rodzaju stosowanych głównie do wyplatania, wyściełania,wypychania lub w farbowaniu lub garbowaniu |
A |
PKWiU 01.30.10.0 |
Rośliny żywe, cebulki, bulwy i korzenie, sadzonki i szczepy; grzybnia |
A |
PKWiU 01.41.10.0 |
Bydło mleczne żywe |
A |
PKWiU 01.41.20.0 |
Surowe mleko bydła mlecznego |
A |
PKWiU 01.42.11.0 |
Pozostałe żywe bydło i bawoły, z wyłączeniem cieląt |
A |
PKWiU 01.42.12.0 |
Cielęta żywe |
A |
PKWiU 01.42.20.0 |
Nasienie bydlęce |
A |
PKWiU 01.43.10.0 |
Konie i pozostałe zwierzęta koniowate, żywe |
A |
PKWiU 01.44.10.0 |
Wielbłądy i zwierzęta wielbłądowate, żywe |
A |
PKWiU 01.45.11.0 |
Owce żywe |
A |
PKWiU 01.45.12.0 |
Kozy żywe |
A |
PKWiU 01.45.21.0 |
Mleko owcze surowe |
A |
PKWiU 01.45.22.0 |
Mleko kozie surowe |
A |
PKWiU 01.45.30.0 |
Wełna strzyżona, potna z owiec i kóz, włączając wełnę praną z drugiej strzyży |
A |
PKWiU 01.46.10.0 |
Świnie żywe |
A |
PKWiU 01.47.11.0 |
Kurczęta i pozostałe ptactwo domowe z gatunku „Gallus domesticus” |
A |
PKWiU 01.47.12.0 |
Indyki |
A |
PKWiU 01.47.13.0 |
Gęsi |
A |
PKWiU 01.47.14.0 |
Kaczki i perliczki |
A |
PKWiU 01.47.21.0 |
Jaja kurze, świeże w skorupkach |
A |
PKWiU 01.47.22.0 |
Jaja pozostałego drobiu, świeże w skorupkach |
A |
PKWiU 01.47.23.0 |
Jaja wylęgowe |
A |
PKWiU 01.49.11.0 |
Króliki żywe domowe |
A |
PKWiU 01.49.12.1 |
Strusie żywe hodowlane |
A |
PKWiU 01.49.12.9 |
Pozostałe ptaki żywe hodowlane, gdzie indziej niesklasyfikowane |
A |
PKWiU 01.49.13.0 |
Gady żywe hodowlane, włączając węże i żółwie |
A |
PKWiU 01.49.19.0 |
Pozostałe żywe zwierzęta hodowlane, gdzie indziej niesklasyfikowane |
A |
PKWiU 01.49.21.0 |
Miód naturalny |
A |
PKWiU 01.49.22.0 |
Mleko surowe, gdzie indziej niesklasyfikowane |
A |
PKWiU 01.49.23.0 |
Ślimaki, świeże, schłodzone, zamrożone, suszone, solone, w solance, z wyłączeniem ślimaków morskich |
A |
PKWiU 01.49.24.0 |
Produkty jadalne pochodzenia zwierzęcego, gdzie indziej niesklasyfikowane |
A |
PKWiU 01.49.25.0 |
Kokony jedwabników nadające się do motania |
A |
PKWiU 01.49.26.0 |
Woski owadzie i spermacet, włączając rafinowane i barwione |
A |
PKWiU 01.49.27.0 |
Embriony zwierzęce do celów reprodukcyjnych |
A |
PKWiU 01.49.28.0 |
Produkty zwierzęce niejadalne, gdzie indziej niesklasyfikowane |
A |
PKWiU 01.49.31.0 |
Skóry futerkowe surowe, z wyłączeniem skór jagnięcych |
A |
PKWiU 01.49.32.0 |
Skóry futerkowe jagnięce surowe |
A |
PKWiU 01.49.39.0 |
Skóry i skórki zwierzęce surowe, świeże lub zakonserwowane, ale dalej nieprzetworzone, gdzie indziej niesklasyfikowane |
A |
PKWiU 01.61.10.0 |
Usługi wspomagające produkcję roślinną |
A |
PKWiU 01.62.10.0 |
Usługi wspomagające chów i hodowlę zwierząt gospodarskich |
A |
PKWiU 01.63.10.0 |
Usługi następujące po zbiorach |
A |
PKWiU 01.64.10.0 |
Usługi związane z obróbką nasion dla celów rozmnażania roślin |
A |
PKWiU 01.70.10.0 |
Łowiectwo i pozyskiwanie zwierząt łownych oraz usługi związane z łowiectwem |
A |
PKWiU 02.10.11.0 |
Sadzonki drzew i krzewów leśnych |
A |
PKWiU 02.10.12.0 |
Nasiona drzew i krzewów leśnych |
A |
PKWiU 02.10.20.0 |
Usługi związane ze szkółkami leśnymi |
A |
PKWiU 02.10.30.0 |
Drzewa leśne |
A |
PKWiU 02.20.11.0 |
Drewno okrągłe z drzew iglastych, z wyłączeniem drewna opałowego i z drzew tropikalnych |
A |
PKWiU 02.20.12.0 |
Drewno okrągłe z drzew iglastych, z wyłączeniem drewna opałowego i z drzew tropikalnych |
A |
PKWiU 02.20.13.0 |
Drewno okrągłe z drzew tropikalnych |
A |
PKWiU 02.20.14.0 |
Drewno opałowe |
A |
PKWiU 02.30.11.0 |
Balata, gutaperka, guayule, chicle i podobne gumy naturalne |
A |
PKWiU 02.30.12.0 |
Szelak, balsamy i pozostałe gumy i żywice naturalne |
A |
PKWiU 02.30.20.0 |
Korek naturalny, surowy lub wstępnie obrobiony |
A |
PKWiU 02.30.30.0 |
Części roślin, trawy, mchy i porosty nadające się do celów zdobniczych oraz pozostałe niejadalne dziko rosnące produkty leśne |
A |
PKWiU 02.30.40.0 |
Dziko rosnące jadalne produkty leśne |
A |
PKWiU 02.40.10.1 |
Usługi związane z urządzaniem lasu, włączając inwentaryzacje leśne, oceny i aktualizacje |
A |
PKWiU 02.40.10.2 |
Usługi związane z zagospodarowaniem lasu |
A |
PKWiU 02.40.10.3 |
Usługi związane z ochroną lasu, włączając ochronę przed pożarami |
A |
PKWiU 02.40.10.4 |
Usługi związane z pozyskiwaniem drewna, włączając zrywkę i przemieszczanie drewna na terenie lasu |
A |
PKWiU 02.40.10.9 |
Pozostałe usługi związane z leśnictwem |
A |
PKWiU 03.00.11.0 |
Ryby żywe ozdobne |
A |
PKWiU 03.00.12.0 |
Ryby żywe morskie, z wyłączeniem hodowlanych |
A |
PKWiU 03.00.13.0 |
Ryby żywe słodkowodne, z wyłączeniem hodowlanych |
A |
PKWiU 03.00.14.0 |
Ryby żywe morskie hodowlane |
A |
PKWiU 03.00.15.0 |
Ryby żywe słodkowodne hodowlane |
A |
PKWiU 03.00.21.0 |
Ryby świeże lub schłodzone morskie, z wyłączeniem hodowlanych |
A |
PKWiU 03.00.22.0 |
Ryby świeże lub schłodzone słodkowodne, z wyłączeniem hodowlanych |
A |
PKWiU 03.00.23.0 |
Ryby świeże lub schłodzone morskie hodowlane |
A |
PKWiU 03.00.24.0 |
Ryby świeże lub schłodzone słodkowodne hodowlane |
A |
PKWiU 03.00.31.0 |
Skorupiaki niezamrożone, z wyłączeniem hodowlanych |
A |
PKWiU 03.00.32.0 |
Skorupiaki niezamrożone hodowlane |
A |
PKWiU 03.00.41.0 |
Ostrygi żywe, świeże lub schłodzone, z wyłączeniem hodowlanych |
A |
PKWiU 03.00.42.0 |
Pozostałe mięczaki i bezkręgowce wodne żywe, świeże lub schłodzone, z wyłączeniem hodowlanych |
A |
PKWiU 03.00.43.0 |
Ostrygi żywe, świeże lub schłodzone, hodowlane |
A |
PKWiU 03.00.44.0 |
Pozostałe mięczaki i bezkręgowce wodne żywe, świeże lub schłodzone, hodowlane |
A |
PKWiU 03.00.51.0 |
Perły naturalne, nieobrobione |
A |
PKWiU 03.00.52.0 |
Perły hodowlane, nieobrobione |
A |
PKWiU 03.00.61.0 |
Koral i podobne produkty, skorupy mięczaków, skorupiaków lub szkarłupni oraz kości sepii |
A |
PKWiU 03.00.62.0 |
Gąbki naturalne pochodzenia zwierzęcego |
A |
PKWiU 03.00.63.0 |
Wodorosty morskie i pozostałe algi, z wyłączeniem hodowlanych |
A |
PKWiU 03.00.64.0 |
Wodorosty morskie i pozostałe algi, hodowlane |
A |
PKWiU 03.00.69.0 |
Pozostałe produkty połowów, gdzie indziej niesklasyfikowane |
A |
PKWiU 03.00.71.0 |
Usługi wspomagające rybołówstwo |
A |
PKWiU 03.00.72.0 |
Usługi wspomagające chów i hodowlę ryb oraz pozostałych organizmów wodnych |